Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Voor al je vragen over antenne's

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor Koen 2 » 19 feb 2018, 15:25

Goedendag ik ben mij aan het oriënteren in de aanschaf van een 27mc installatie voor thuis. Het enigste wat mij weerhoud is dat het heel lastig is om antenne te plaatsen, ik heb geen balcon maar woon, wel op hoogte. Nu was ik wat aan het rond kijken en zag deze antenne : Sirio Thunder Storm, kan je deze binnen voor een raam binnen plaatsen of gaat dat niet werken?
Koen 2
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 18 feb 2018, 23:49

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor plientjebr » 19 feb 2018, 16:48

Hoi Koen 2.

Ik heb verschillende antennes binnen voor het raam staan, maar gelukkig ook buiten.
Er staat bij mij binnen voor het raam ook een Sirio, maar het is niet ideaal hoor.

Ik ontvang best veel, maar zelf zenden gaat voor geen meter, nou ja, een kilometer
of 3 redt ik nog, dan houdt het op.
Je woont op hoogte, ik niet, dus bij jou zou het misschien iets beter zijn.
Avatar gebruiker
plientjebr
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 25 nov 2011, 22:15
Woonplaats: Eenrum

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor Koen 2 » 19 feb 2018, 17:45

Oké bedankt dan weet ik al meer
Koen 2
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 18 feb 2018, 23:49

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor plientjebr » 19 feb 2018, 18:12

Kun je de Sirio niet op een 1 of andere manier buiten op de vensterbank monteren?
Dat werkt dan al een stuk beter dan een antenne binnen.
Avatar gebruiker
plientjebr
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 25 nov 2011, 22:15
Woonplaats: Eenrum

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor Koen 2 » 19 feb 2018, 18:26

Lastig verhaal qua ramen.
Koen 2
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 18 feb 2018, 23:49

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor plientjebr » 19 feb 2018, 18:45

Oké, dus dat lukt ook niet, hopelijk hebben anderen op dit forum nog een idee?

Kijk, ik heb ook antennes binnen op een vensterbank, maar die zijn puur in gebruik om af
en toe het stof even uit bakken te blazen.
Aangezien ik bakken spaar en er al velen heb, sluit ik er af en toe even 1 aan.
Voor het echte gebruik heb ik buiten een Dipole en een Imax staan.

Je kunt een antenne binnen natuurlijk altijd proberen, je weet maar nooit hoe goed dat gaat.
Succes ermee hoor!
Avatar gebruiker
plientjebr
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2377
Geregistreerd: 25 nov 2011, 22:15
Woonplaats: Eenrum

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor Koen 2 » 19 feb 2018, 19:20

Misschien kan ik hem met tape plakken op het raam(boren in de aluminium kozijnen is geen optie) ik heb wel een aluminiun horizontale buis onder het raam lopen misschien kan ik met een klem hem bevestigen maar dat wordt dan acrobatiek 🤔
Koen 2
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 18 feb 2018, 23:49

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor marcovp » 20 feb 2018, 10:00

De grootste uitdaging zal dan zijn om de kabel naar binnen te krijgen. Als je een niet al te grote/zware antenne hebt kom je misschien wel wegkomen met een zuignap. Misschien kun je zelfs wel een draadantenne met een zuignap aan het raam naar beneden laten hangen.
marcovp
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 264
Geregistreerd: 31 jan 2008, 21:32
Woonplaats: Spijkenisse

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor peter stardust » 20 feb 2018, 10:07

https://www.vkf-renzel.nl/sterke-zuigna ... 180-1.html
Met een beetje handigheid kan je hier zeker de antenne op monteren
Avatar gebruiker
peter stardust
www.cbforum.nl verslaafde!
www.cbforum.nl verslaafde!
 
Berichten: 821
Geregistreerd: 02 apr 2010, 18:02

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor marcovp » 20 feb 2018, 10:17

Inderdaad. Een dubbele is nog wat makkelijker omdat je dan ook een bevestiging hebt om een beugel aan te maken.

Afbeelding

Deze heeft een maximaal draagvermogen van 70 kilo.

https://www.toolstation.nl/shop/p23801? ... gLFbPD_BwE
marcovp
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 264
Geregistreerd: 31 jan 2008, 21:32
Woonplaats: Spijkenisse

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor Koen 2 » 20 feb 2018, 15:59

Kijk dat is handig ! Voor het snoer moet gewoon het raam open blijven op een kier, dat kan niet anders helaas.
Koen 2
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 18 feb 2018, 23:49

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor Robber57 » 20 feb 2018, 16:19

.
Laatst bijgewerkt door Robber57 op 04 aug 2018, 11:18, in totaal 1 keer bewerkt.
Robber57
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 221
Geregistreerd: 10 sep 2015, 23:48

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor Koen 2 » 20 feb 2018, 16:46

Ook met sirio ?
Koen 2
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 17
Geregistreerd: 18 feb 2018, 23:49

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor marcovp » 20 feb 2018, 16:58

Koen 2 schreef:Ook met sirio ?

Volgens de fabrikant moet het geen probleem zijn:

Features:
• CB Balcon or temporary installation antenna
• Omnidirectional
Designed to work without Ground Plane
• Factory tuned at mid-band
P/N 2107902.00

Vaak zijn er bij basis antennes toch ook andere mechanisme om een goed resultaat te hebben. Mijn draadantenne hangt ook geïsoleerd en werkt ook prima. Hoe goed die Sirio gaat werken durf ik je niet te zeggen. Ik heb er nog nooit echt goede verhalen over gelezen. Vandaar ook mijn idee van een hangende draadantenne. Dat zal al snel beter werken.
marcovp
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 264
Geregistreerd: 31 jan 2008, 21:32
Woonplaats: Spijkenisse

Re: Antenne Sirio Thunder Storm binnen gebruiken ?

Berichtdoor haab » 20 feb 2018, 17:50

Koen 2 schreef:Kijk dat is handig ! Voor het snoer moet gewoon het raam open blijven op een kier, dat kan niet anders helaas.


Nee hoor dat hoef niet.

http://www.radioinc.com/oscmax/catalog/product_info.php?manufacturers_id=12&products_id=1810&osCsid=108d9a5d2135a47994fd8a2996bb1e29

Deze url is maar een voorbeeld, je kunt zoiets van ook van diechterbij bestellen voor een acceptabelere prijs.
Groet,
John

Skipnaam: HaaB
DX-call: 19DW321
Avatar gebruiker
haab
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 281
Geregistreerd: 26 feb 2015, 19:41
Woonplaats: Kerkrade (zuid-Limburg)

Volgende

Keer terug naar Antennes

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bing [Bot] en 7 gasten