probleem met jackson 1

Voor all je vragen waar een soldeerbout of schroevendraaier aan te pas komt.
Heb je leuke apparatuur zelf gebouwd, show ze hier!

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

probleem met jackson 1

Berichtdoor cb1gwn » 14 jan 2016, 19:38

Ik heb hier nog een defecte jackson liggen. Het ding ligt hier al een jaar of 3-4.
Nu ben ik wat aan het opruimen dus de jackson 1 asc 6 bander eens aangesloten om te kijken wat er nu ook al weer mee was.
Hij geeft vermogen (19 watt fm/ 28 watt ssb) maar.... de frequentie klopt voor geen meter.
Bij het zenden begint de frequentie meter ergens rond de 10-11 mhz en loopt dan langzaam op.

Heeft iemand enig idee wat dit probleem is ?
Bert actief op 27mc sinds 04-1981
Gewerkte divisies: Who cares ?
http://www.freeradionetwork.nl
Afbeelding
Avatar gebruiker
cb1gwn
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1220
Geregistreerd: 25 dec 2008, 19:47
Woonplaats: Hoevelaken

Re: probleem met jackson 1

Berichtdoor jcva » 15 jan 2016, 22:44

Hoe meet je met deze counter??
Hoe sluit je hem aan?? Wat is het voor een counter?

Zo maar wat vragen die in mij opkomen, ik kan me herinneren dat ik ook wel eens van dit soort verschijnselen had maar vaak bleken te ontstaan door meetfouten of het niet juist aansluiten van de meetapparatuur.
Jcva
Avatar gebruiker
jcva
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 541
Geregistreerd: 01 jan 2008, 23:56
Woonplaats: HHW

Re: probleem met jackson 1

Berichtdoor cb1gwn » 16 jan 2016, 03:44

Als je zend is het fm signaal niet eens te horen op een bak die er naast staat en anders om.
De counter die ik eergisteren gebruikt heb cbmaster type fq356 werkt goed als ik er een andere bak er op aansluit.
Aangesloten op de pl-aansluiting. De counter is 100% goed want met een 2de exemplaar doet hij hetzelfde.
Dit keer gebruikte voeding is een mjf4225mv mocht je daar ook aan twijfelen.

AfbeeldingAfbeelding
Digitale frequentie teller met 6-digit LED, automatisch drijvende komma en digitale stop.
Frequentiebereik: 0 - 350 Mhz
Gevoeligheid: 50-100 mV (KW), 20 mV (VHF)
Maximaal vermogen: 0,5 - 100 W (KW), 50 W (VHF)
Stroomvoorziening: 9 - 13,8 V DC

Andere meter is een Zetagi C57:
http://www.dile.nl/meetapparatuur-zetag ... sbv5dchk21


verder heb ik nog wat speelgoed counters met 3 cijfers achter de komma.
Bert actief op 27mc sinds 04-1981
Gewerkte divisies: Who cares ?
http://www.freeradionetwork.nl
Afbeelding
Avatar gebruiker
cb1gwn
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1220
Geregistreerd: 25 dec 2008, 19:47
Woonplaats: Hoevelaken

Re: probleem met jackson 1

Berichtdoor jcva » 16 jan 2016, 08:40

Duidelijk verhaal. Dan wordt het dus stap voor stap meten waar het mis gaat.
Daa heb je alleen wel een andere counter en een signaal generator voor nodig.
Je zult het schema wel hebben ga ik van uit. Ik heb hem even niet in mijn hoofd zitten maar doorgaans begint het met een oscliator op 10.240 en een pll en wordt daarna alles gemixd in een aantal stappen naar de juiste frequentie.. Er kan zo maar een mixer niet werken.
President doet de bandomschakeling anders dan de oude cybernet sets (ze hebben minder mengkristallen nodig) mogelijk is daar ook wat mis.
Heeft hij het probleem op alle banden? En wat zie je dan aan freq verloop??

Jcva
Avatar gebruiker
jcva
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 541
Geregistreerd: 01 jan 2008, 23:56
Woonplaats: HHW

Re: probleem met jackson 1

Berichtdoor cb1gwn » 16 jan 2016, 16:03

Hij doet het op alle banden. Hoe langer je de mic inknijpt hoe hoger de frequentie.

Deze jackson heb ik een paar jaar geleden gekocht via marktplaats en zou helemaal goed zijn. Helaas ben ik opgelicht.
Bert actief op 27mc sinds 04-1981
Gewerkte divisies: Who cares ?
http://www.freeradionetwork.nl
Afbeelding
Avatar gebruiker
cb1gwn
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1220
Geregistreerd: 25 dec 2008, 19:47
Woonplaats: Hoevelaken

Re: probleem met jackson 1

Berichtdoor jcva » 16 jan 2016, 18:20

Maar zit er verschil ik qua banden??
Of is het dan overal hetzelfde, dit kan een aanwijzing zijn waar te zoeken.


Jcva
Avatar gebruiker
jcva
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 541
Geregistreerd: 01 jan 2008, 23:56
Woonplaats: HHW

Re: probleem met jackson 1

Berichtdoor cb1gwn » 16 jan 2016, 20:13

Ik zal nog eens meten maar op band d kwan die niet verder dan in de 20mhz.
Op een andere band liep die op tot in de 70mhz.
Bert actief op 27mc sinds 04-1981
Gewerkte divisies: Who cares ?
http://www.freeradionetwork.nl
Afbeelding
Avatar gebruiker
cb1gwn
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1220
Geregistreerd: 25 dec 2008, 19:47
Woonplaats: Hoevelaken

Re: probleem met jackson 1

Berichtdoor Opgeheven » 23 maart 2016, 23:37

/edit ==dubbele post ==
Laatst bijgewerkt door Opgeheven op 23 maart 2016, 23:44, in totaal 1 keer bewerkt.
Opgeheven
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1340
Geregistreerd: 08 feb 2005, 00:06

Re: probleem met jackson 1

Berichtdoor Opgeheven » 23 maart 2016, 23:43

lijkt erop dat de varicap naar de knoppen is of iets met het aansturen ervan
Opgeheven
Opgegeven Geval!
Opgegeven Geval!
 
Berichten: 1340
Geregistreerd: 08 feb 2005, 00:06


Keer terug naar Techniek & Zelfbouw

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast