President madison transistors goed maar geen vermogen.

Voor all je vragen waar een soldeerbout of schroevendraaier aan te pas komt.
Heb je leuke apparatuur zelf gebouwd, show ze hier!

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

President madison transistors goed maar geen vermogen.

Berichtdoor ro65 » 11 nov 2015, 16:49

Ben hier al een tijdje aan het klooien met een president madison ontvangt goed maar zenden hooguit 1 miliwatt.
Als eerste de 2sc 1306 en 2sc 1969 vervangen maar geen resultaat.
Heel af en toen 1 op 100x keer of zo schiet de power op eens even naar denk 4watt of zo maar dat is maar een seconde.
En heel soms als ik hem op am zet en ik moduleer hard schiet die even naar half watje of zo.
Overigens is de modulatie op am fm en ssb gewoon goed.
Iemand een idee waar ik nog verder kan zoeken.
Gekke is de bak is werkend jaren geleden droog op geborgen maar nu geeft hij dus geen power op de dummyload.
ro65
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 08 nov 2015, 12:01

Re: President madison transistors goed maar geen vermogen.

Berichtdoor Robber57 » 11 nov 2015, 16:58

Klinkt als een rotte connectie?, bros soldeerpuntje? , probeer eens zachtjes op de print/onderdeeltjes te drukken onder tx en kijken wat er gebeurt....
failure is not an option, it comes bundled with the package
Avatar gebruiker
Robber57
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 10 sep 2015, 23:48
Woonplaats: HHW

Re: President madison transistors goed maar geen vermogen.

Berichtdoor ro65 » 11 nov 2015, 23:28

Alles al 100x nagekeken kan drukken wat ik wil.
Zie geen losse kontaktpunten.
Nu ga ik me eigen alleen vaag herinneren dat er ooit een schakelaartje op heeft gezeten om de power te halveren maar zie nergens draadjes hangen enige idee op welke punten die zouden moeten hebben gezeten.
ro65
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 08 nov 2015, 12:01

Re: President madison transistors goed maar geen vermogen.

Berichtdoor Robber57 » 12 nov 2015, 18:56

Het spijt me, zo veel weet ik er nu ook weer niet vanaf, omdat je zegt dat ie het soms wel doet komt een los kontakt al snel in gedachten.

Heeft ie een relais voor rx/tx?, wellicht een slecht relais? Vergeet ook niet simpele dingen als een slecht microfoonsnoer of stekkers.

Ik ben sinds een tijdje ook lid van http://www.transmission1.eu en heb gezien dat daar behoorlijk veel kennis aanwezig is over het modden van bakken , vooral over de oudere bakken is veel kennis aanwezig, wellicht moet je daar eens vragen.
Het is een beetje raar clubje en ze zijn niet altijd even behulpzaam maar die gasten kunnen schemaas en printen dromen, als je je vraag goed voorbereid is er een reelijke kans dat je alle hulp krijgt( fotos van de bak, print in close-up voor en achter , het type/serienummer van je printboard , en een goed verhaal).
Ik heb al gezien dat er niet zo heel veel info over de madison te vinden is, dat maakt het niet makkelijker.
Is toevallig niet 1 van de front schakelaars gebruikt voor de tx mod? ( bv de ch9/19 schakelaar?)
failure is not an option, it comes bundled with the package
Avatar gebruiker
Robber57
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 178
Geregistreerd: 10 sep 2015, 23:48
Woonplaats: HHW

Re: President madison transistors goed maar geen vermogen.

Berichtdoor Zock » 12 nov 2015, 20:08

jan van oss weet hier vast ook meer over is hier ook wel op het forum mis ff aan spreken mis mail sturen

ik denk ook dat jij de zelfde persooon bent als die er om vroeg op markt plaats

heb je nu ook de chineese torren gehaald ?

en heb je de diode voor de tor ook na gemeten ?
K33p @ r0ling till y0ure w33ls fall 0ff

Si vis pacem, para bellum
Zock
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 425
Geregistreerd: 22 feb 2011, 20:18
Woonplaats: Grunn

Re: President madison transistors goed maar geen vermogen.

Berichtdoor ro65 » 12 nov 2015, 20:59

Nee de orginele transistors de 2sc 1306 en 2sc 1969 zitten er in heb ook reserve maak niks uit.
Vroeger draaide ik hier mijn handen niet voor om maar omdat me zicht slecht is ben ik uren bezig geweest met een loep en een lampje ik weet zeker dat ik iets over het hoofd zie want heb hem een jaar of 10 geleden werkend weg gezet, er zit geen relais in.
ro65
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 9
Geregistreerd: 08 nov 2015, 12:01

Re: President madison transistors goed maar geen vermogen.

Berichtdoor desperado » 13 nov 2015, 12:35

ro65 schreef:Nee de orginele transistors de 2sc 1306 en 2sc 1969 zitten er in heb ook reserve maak niks uit.
Vroeger draaide ik hier mijn handen niet voor om maar omdat me zicht slecht is ben ik uren bezig geweest met een loep en een lampje ik weet zeker dat ik iets over het hoofd zie want heb hem een jaar of 10 geleden werkend weg gezet, er zit geen relais in.


Kan me herinneren dat er thermische veiligheden over de torren staan, mogelijk dat deze sluiting aan het veroorzaken zijn na zoveel jaren. Nog een tip, je kan met de veldsterkte input van een SWR meter nalopen waar het HF stopt. Gewoon een draadje inprikken op de veldsterkte antenne en een puntje aan de andere kant solderen van het draadje (oude dunne breinaald er aansolderen is nog mooier). Met dit puntje kun je gaan prikken in de eindtrap en je ziet precies waar er dan HF staat en waar niet. Volg het pad vanaf de pre-drivers naar de finals en kijkt waar het stopt.
Avatar gebruiker
desperado
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 271
Geregistreerd: 07 nov 2007, 14:44
Woonplaats: Randstad

Re: President madison transistors goed maar geen vermogen.

Berichtdoor jan oss » 13 nov 2015, 13:36

is de collector spanning op de eindtorren aanwezig? staat er 0,7 volt op de basis van de eindtorren?
jan bak oss
Avatar gebruiker
jan oss
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 675
Geregistreerd: 03 apr 2009, 12:39
Woonplaats: oss


Keer terug naar Techniek & Zelfbouw

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast