DXCluster

Alles over DX

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Is er behoefte aan een 27MC DX Cluster?

Poll eindigt op 23 dec 2011, 14:01

Ja
7
78%
Nee
2
22%
 
Totaal aantal stemmen : 9

Re: DXCluster

Berichtdoor 19-DT-170 » 22 jun 2012, 15:53

Ik heb het eindelijk voor elkaar. Je kunt nu ook inloggen met 11AA111 calls.
De node is geconnecteerd met een paar andere 11m nodes. Dwz dat als iemand op een andere node een melding doet,
deze ook zichtbaar is op deze node, en als iemand op deze node een DX melding doet, dan wordt dit ook naar de andere nodes doorgestuurd.
Meer info staat op http://www.11mcluster.net/ (Ook wat te doen als je ingelogd bent, welke commando's je kunt gebruiken ed).
Voor de goede orde, de cluster is nu bereikbaar. Veel plezier ermee.
Een lijst met commando's krijg je met het commando "sh" van show,
en met "set".
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: DXCluster

Berichtdoor 19-DT-170 » 17 jul 2012, 15:16

UPDATE: De node cbcluster.linuxforall.com is nu ook bereikbaar via IPv6 (poort 2700).

Op het cluster worden overigens best regelmatig dx meldingen gedaan.
Maar er mogen altijd meer mensen gebruik maken van het cluster,
dus ik zou zeggen log eens in. Je hoeft je niet aan te melden of te registreren.
Gewoon verbinding maken en inloggen met je call of pseudoniem, dat is alles.

Laatste spots:

27640.0 14IAA/VDG 17-Jul-2012 1244Z <14AT311>
27555.0 14RF083 17-Jul-2012 1239Z no qsy <29SD102>
27480.0 56AK664 17-Jul-2012 1237Z tnx for nice qso Jari,73's <161BD715>
27490.0 104ET001 17-Jul-2012 1226Z thanks Roy for QSO 73's <108XX002>
27570.0 59/1SD 17-Jul-2012 1225Z TNX Samir <13TH2244>
27475.0 56RF005 17-Jul-2012 1223Z Thanks for the qso Jari,73's<161BD715>
27490.0 14TC001 17-Jul-2012 1221Z calling dx <29SD102>
27490.0 104ET001 17-Jul-2012 1216Z many thanks Roy, always a pl<29SD102>
27470.0 26SD117 17-Jul-2012 1212Z cq Pacyfic <161BD715>
27610.0 317KCB102 17-Jul-2012 1204Z tnx for nice qso Dima,73's <161BD715>


Ben je ingelogd, dan zie je de spots vanzelf verschijnen (als iemand een dx melding doet).
Wil weten welke commando's je kunt gebruiken, dan kun je dit doen met de commando's
"sh ?" en "set ?"
Wil je weten wat een commando doet, of extra hulp bij een commando,
doe dan "help commando", bijvoorbeeld "help sh/dx".
Veel succes!
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: DXCluster

Berichtdoor 19AT593 » 17 jul 2012, 22:49

Heel mooi gedaan Pascal. Het was mij al eerder gelukt om een telnet cluster in HRD werkende te krijgen.

http://www.cbforum.nl/viewtopic.php?f=20&t=7220&start=15#p60361

Maar dit is natuurlijk mooier. Ik neem aan dat het ook weer geconnect is met crxcluster?
19AT593 Sebastiaan
Avatar gebruiker
19AT593
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 252
Geregistreerd: 01 jan 2011, 22:12
Woonplaats: Noord-Groningen

Re: DXCluster

Berichtdoor 19-DT-170 » 18 jul 2012, 08:47

Hoi Sebastiaan.
Dank je wel. De connectie met het crxcluster is ook weer hersteld.
Ik ben nu overigens geconnect met twee andere nodes.
Als eentje uitvalt, dan is de node niet helemaal geïsoleerd.
Ik heb overigens een script gemaakt dat elke vijf minuten kijkt of de node nog verbinding heeft met
de twee andere nodes. Mocht er een node zijn uitgevallen, dan wordt er automatisch weer een connectie
opgezet. De node draait dus eigenlijk helemaal automatisch en op zichzelf, en ik heb er geen omkijken naar.
Dat is ook wel handig. :-) Uiteraard wordt de node wel gemonitord. Zodra de node uitvalt krijg ik daar via mail
een bericht van. Dit gebeurt ook als de schijf vol dreigt te lopen of de CPU langere tijd hard moet werken.
Het enige dat ik nog even moet regelen, is dat de node na spanningsuitval ook weer automatisch opstart.
De node draait nl op een virtuele machine, en de hostmachine start wel automatisch op, maar de node nog niet.
Maar dat is ook een kwestie van even een regeltje toevoegen, maar ik kom af en toe ook wat tijd te kort. :-)
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: DXCluster

Berichtdoor 19-DT-170 » 03 aug 2012, 10:32

Even een update. Het kan zijn dat het cluster na 13 augustus niet meer bereikbaar is.
Dit komt omdat ik fiber-to-home heb aangevraagd, en mijn nieuwe provider, KPN, heeft mijn huidig ADSL abonnement bij Online opgezegd, en ze willen mij per 13 augustus KPN (koper) klant maken (terwijl ik dit niet heb aangevraagd), terwijl mijn Online abonnement nog niet beëindigd is.
Toen ik dat bemerkte een paar weken terug heb ik direct met KPN gebeld om de order te annuleren,
en door te geven dat het om een glasverbinding ging. Ze hebben de fout erkend, de order voor koper geannuleerd,
en de order omgezet naar een glasaanvraag.
Eergisteren kreeg ik een mail van Online dat ik per 13 augustus afgesloten zou worden (maar wel het abonnementsgeld over de nog lopende periode moet betalen), en gisteren viel de Experiabox van KPN op de mat.
Daarop heb ik weer naar KPN gebeld om de order te annuleren.
Ik kreeg te horen dat de ADSL order inderdaad geannuleerd is, maar deze annulering is later
weer geannuleerd, en ze willen nu dus toch ADSL gaan leveren (?).
Ze konden de order nu niet meer annuleren omdat de annuleringstermijn afgelopen is,
maar ze gaan kijken wat ze nog voor mij kunnen doen.
Ik heb de glasvezelleverancier gecontacteerd, en van alle kanten wordt er nu druk op gelegd om
de aansluiten via koper te annuleren. Hopelijk komt alles goed.
Ik heb overigens Online gebeld dat ze mij niet afsluiten, maar de opdracht tot afsluiten heeft KPN
gegeven, en KPN kan dit alleen ongedaan maken bij Online.
Als klant heb je blijkbaar niks te zeggen.
Ik doe er heel hard mijn best voor om het cluster online te houden, mocht het de 13de toch niet bereikbaar zijn,
weten jullie er van, en ik doe heel hard mijn best om weer een werkende verbinding te krijgen.
Ik heb overigens nu ook de inschrijving voor glas bij KPN geannuleerd,
en ik overweeg mij opnieuw voor glas in te schrijven maar dan bij een andere leverancier.
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: DXCluster

Berichtdoor 19-DT-170 » 17 apr 2014, 15:55

Ik zie dat ik al een hele tijd niets meer gepost heb wbt het cluster.
Het cluster draait nog steeds 24u per dag,
na een stroomuitval start het cluster vanzelf weer opnieuw op (dit was eerder niet het geval,
de cluster draait op een virtueel besturingssysteem, de host startte wel op, maar het virtueel systeem niet).
Tevens heb ik sinds vandaag de divisies ingevoerd.
Dat wilt zeggen dat als je ingelogd bent op het cluster, en je ziet een spot van een divisie
die je niet kent, je deze snel en gemakkelijk kunt opzoeken dmv het commando show/prefix,
afgekort naar sh/pref
Bijvoorbeeld: sh/pref 245at123
Je krijgt dan van het cluster alle gegevens mbt de 245e divisie (In dit geval Niger).
Ik heb hier een paar uurtjes werk aan gehad, en heb geprobeerd om de divisies zo goed mogelijk aan
de juiste landen te koppelen.
Geprobeerd, want er zijn divisies gekoppeld aan (ei)landen die helemaal niet bestaan,
of die op zichzelf helemaal geen dxcc vormt, maar een onderdeel zijn van een land.
Ik zou zeggen: Doe er je voordeel mee..

Nog meer nieuws: Binnenkort krijg ik glasvezel in huis.
Het cluster wordt dan ontsloten op een 50Mb lijn (symmetrisch).

Cluster adres: telnet://cbcluster.linuxforall.com:2700

Heb je problemen met verbinden met het cluster, of weet je niet hoe je een connectie tot stand kunt brengen?
Laat dat dan even weten, ik help je graag.
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: DXCluster

Berichtdoor vincenttor » 17 apr 2014, 16:21

Er draait ook nog een script op dat uit verschillende clusters de spots haalt zoals x27 en cdk correct ?
Want ik zie staan node DK, of is dat gewoon de naam die iemand er aan heeft gegeven die in Denemarken zit ?
Aangezien ik kreeg te horen van Soren dat ze gestopt waren met de spots banner van cdk vrij te geven i.v.m. de wetgeving over 11m band in verschillende landen.
Bij twijfel altijd doen!
vincenttor
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2090
Geregistreerd: 07 jul 2007, 02:57
Woonplaats: omg amsterdam

Re: DXCluster

Berichtdoor 19-DT-170 » 17 apr 2014, 19:00

Hoi vincent,

Ik heb geen scripts die spots uit x27 en cdk haalt, of wat dan ook.
Wellicht een van de andere nodes waarmee ik verbinding maak,
maar dat weet ik niet...
Waar zie je die node DK staan?
De enige nodes die aan het cluster hangen, zijn als het goed zijn deze:
19DT170-9
24AT000
30IR000
30RC000
3AT000

(deze kunnen direct of indirect gekoppeld zijn)
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: DXCluster

Berichtdoor 19-DT-170 » 03 sep 2014, 14:01

Weer even een update.
Het cluster is geupdate naar de laatste software versie.
Ook kun je sinds een tijdje met het commando sh/prefix direct opzoeken welk land bij welke divisie hoort.
Daarnaast heb ik voor de liefhebbers nu ook een webinterface beschikbaar.
Je komt er via deze link: http://cbcluster.linuxforall.com/
Geen software installeren, gewoon op de link klikken, je call invullen, en je bent er. :-)

Suggesties, verbeteringen, ed, altijd welkom. :-)
Laatst bijgewerkt door 19-DT-170 op 03 sep 2014, 15:36, in totaal 1 keer bewerkt.
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: DXCluster

Berichtdoor 19RE000 » 03 sep 2014, 15:13

19-DT-170 schreef:Weer even een update.
Het cluster is geupdate naar de laatste software versie.
Ook kun je sinds een tijdje met het commando sh/prefix direct opzoeken welk land bij welke divisie hoort.
Daarnaast heb ik voor de liefhebbers nu ook een webinterface beschikbaar.
Je komt er via deze link: http://cbcluster.linuxforall,com/
Geen software installeren, gewoon op de link klikken, je call invullen, en je bent er. :-)

Suggesties, verbeteringen, ed, altijd welkom. :-)



Hallo Pascal,


Even de link aanpassen. Er staat een Komma i.p.v. een Punt voor com :wink:

Dus http://cbcluster.linuxforall.com/ moet het zijn.

Succes.
19RE000
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 658
Geregistreerd: 09 maart 2010, 16:18
Woonplaats: Fietsenstalling van Den Haag

Re: DXCluster

Berichtdoor 19-DT-170 » 03 sep 2014, 15:36

Je hebt gelijk, ik heb het aangepast, dank je wel. :-)
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Re: DXCluster

Berichtdoor 19-DT-170 » 24 okt 2014, 08:08

Achter de schermen druk bezig geweest. Eerst het hosting OS waar het cluster op draait omgebouwd naar 64-bit,
daarna een grotere harddisk ingebouwd, en nu het virtuele OS waar het cluster op draait ook omgebouwd naar 64-bit.
Er was even een probleem met de tijd van het virtuele OS (virtuele systemen kunnen qua klok sneller lopen),
maar ook dat is opgelost.
Voorlopig kan het cluster er weer tegenaan. :-)
Groet,

Pascal / 19-DT-170 / CB0EYS
19-DT-170
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1848
Geregistreerd: 13 sep 2010, 20:09
Woonplaats: Zuid-Limburg

Vorige

Keer terug naar DX

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

cron