Mijn setup

Post hier foto's van je apparatuur, setup & Shack!

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

Mijn setup

Berichtdoor 19jz387 » 10 sep 2014, 20:45

Vandaag eindelijk mijn imax op mijn zelfbouw kantel mastje gezet.
Was een hoop werk om de onderste beugel te maken maar ben blij dat ik het gedaan heb.

Alles net gemonteerd.
Afbeelding

Imax er op en omhoog gekanteld.
Voorheen zat de spoel op de hoogte van dat blauwe vlak

Waarom de foto gedraaid is weet ik niet.

Afbeelding

Ik loop hem zonder probleem on mn eentje naar boven.

Er komt nog een buis aan vast met een 70cm antenne voor mn portofoon en nog een dv 27 antenne.
19jz387
 

Re: Mijn setup

Berichtdoor plientjebr » 10 sep 2014, 20:53

Ik ben niet gauw jaloers, maar dat begint nu toch een beetje te komen.....
Veel plezier ermee, ziet er mooi uit :D
Avatar gebruiker
plientjebr
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2336
Geregistreerd: 25 nov 2011, 22:15
Woonplaats: Eenrum

Re: Mijn setup

Berichtdoor 19jz387 » 10 sep 2014, 21:18

Ik zou het liefst een mast van 25 meter neerzetten maar daar heb ik de ruimte niet voor :(
Ben nu nog niet het hoogste punt in de buurt want er staan nog wat bomen die hoger zijn.

Kan sowieso Harderwijk ontvangen en waarschijnlijk ermelo nu ook maar heb het nog niet getest in huidige setup.

Swr is wel wat hoger geworden dan de oude situatie maar nog ruim binnen de grenzen.
19jz387
 

Re: Mijn setup

Berichtdoor plientjebr » 10 sep 2014, 21:26

Jij hebt bomen in de buurt die nog hoger zijn, ik hier masten van zeilboten die hoger zijn.
Vorig jaar voor de gein mijn antenne eens op zo'n mast van een zeilboot van buren gezet,
helaas zat er op dat moment weinig op de bak, dus geen verschil kunnen bemerken.

Ik zou hier al tevreden zijn met een 15 meter of zoiets, maar ja je kunt niet alles hebben.....helaas.
Ach, ik kan babbelen en heel vroeg in de ochtend kom ik ook best nog ver.
Ik heb niet echt iets te mopperen.

Maar nogmaals, het ziet er top uit bij jou :D
Avatar gebruiker
plientjebr
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2336
Geregistreerd: 25 nov 2011, 22:15
Woonplaats: Eenrum

Re: Mijn setup

Berichtdoor 19jz387 » 10 sep 2014, 23:16

Harderwijk komt goed binnen maar ermelo is vaag.
Te veel storingen en waar ze precies zitten weet ik niet. :(
Het is wel beter geworden met die meter extra maar nog niet zoals het zou moeten zijn helaas.
De tripple 5 zit net tussen 2 storingen in alleen is de swr daar in het rood.

Heb trouwens 2 bakken en de alan porto geprobeerd.
De danita 640 ontvangt iets beter maar nog niet super verstaanbaar :?

Binnenkort maar eens een richt antenne zien te vinden/maken en gaan zoeken waar de storing exact vandaan komt.
Hele huis zonder stroom en de porto er aan geeft nog storing.
19jz387
 

Re: Mijn setup

Berichtdoor plientjebr » 11 sep 2014, 17:20

Je foto is trouwens op mijn iPad goed, op de andere computers is hij inderdaad gedraaid.
Geeft niets hoor, is evengoed goed te zien :D

Ja, die storing, het is wat....zou fijn zijn als ook jij te weten komt waar het vandaan komt.
Vanmiddag hoorde ik trouwens verscheidende mensen op de bak die last van storing hadden.
Die hadden een soort toeter geluid waar ik eens geen last van heb gehad...ik ook eens geluk :D
Avatar gebruiker
plientjebr
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2336
Geregistreerd: 25 nov 2011, 22:15
Woonplaats: Eenrum

Re: Mijn setup

Berichtdoor 19jz387 » 21 jan 2015, 19:38

Vond het niet hoog genoeg :lol:
kan nu de spoel vanaf de andere kant van het huis ook zien dus nu komt het in de buurt :twisted:

Afbeelding

Met een koppelstuk nog 3 meter buis er bij gezet.

Snap nog niet waarom de foto draait want als ik hem direct bekijk is die rechtop. http://oi59.tinypic.com/2rhlnqv.jpg
19jz387
 

Re: Mijn setup

Berichtdoor rdkraker » 21 jan 2015, 19:59

Netjes!! En scheelt dat nou echt veel? Heb onderkant van de antron nu ong 50cm boven de dakgoot uit. Ook precies schuin naast een dakkapel, precies als bij jou. Zit ook wel te denken om m nog een meter hoger te zetten, maar vraag me af hoeveel dat nou gaat schelen. Zou m'n bereik en ontvangst dan echt zoveel beter worden? Maar dat kun jij binnenkort vertellen natuurlijk :)
rdkraker
 

Re: Mijn setup

Berichtdoor 19jz387 » 21 jan 2015, 20:03

Scheelt met zenden behoorlijk en met ontvangst ook wel wat.
Gister was ik s6 in Ermelo en nu druk ik s9+10db :mrgreen:
andersom is het ook iets verbeterd maar niet super veel.
Vanavond even beter testen.
19jz387
 

Re: Mijn setup

Berichtdoor 19OK061 » 21 jan 2015, 20:34

waarom??? kan men nu niet eens een foto gewoon plaatsen ipv. gekanteld???????????? het is geen kantelmast :wink:
Yaesu FT1000mp MarkV (200W) + MD100
yaesu ft100 + FL2277B
Yaesu Ft990 + sp6 + MD 1 + FL2100B
TYT TH-9800 Quadband
Mantova turbo 8
inverted V 45M
End Fed 6M - 80M
4 elem. Yagi vert./hor.
Windom 41.5 meter lang
diamond x30
3 x antenne mast





http://dx27.net/news.php
19OK061
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 123
Geregistreerd: 03 apr 2013, 11:49

Re: Mijn setup

Berichtdoor plientjebr » 21 jan 2015, 20:42

Foto's op mijn IPad gewoon normaal te zien hoor, tis geen kantelmast als ik kijk :lol:
Avatar gebruiker
plientjebr
Compleet los geslagen!!!
Compleet los geslagen!!!
 
Berichten: 2336
Geregistreerd: 25 nov 2011, 22:15
Woonplaats: Eenrum

Re: Mijn setup

Berichtdoor 19jz387 » 21 jan 2015, 20:44

19OK061 schreef:waarom??? kan men nu niet eens een foto gewoon plaatsen ipv. gekanteld???????????? het is geen kantelmast :wink:



Het is wel een kantelmast :mrgreen:
hij scharniert op de onderste beugel :wink:
19jz387
 

Re: Mijn setup

Berichtdoor panda58 » 21 jan 2015, 21:23

19jz387 schreef:Ik zou het liefst een mast van 25 meter neerzetten maar daar heb ik de ruimte niet voor :(



Waarom niet,denk aan een schuifmast.
Kun je ook de hoogte in.

Gr Jan
panda58
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 310
Geregistreerd: 25 aug 2013, 09:02
Woonplaats: Vjenne City

Re: Mijn setup

Berichtdoor 19jz387 » 21 jan 2015, 21:28

Dat is de volgende stap :wink:
Dan ga ik gelijk gericht werken maar ik wil eerst alles daarvoor opsparen.
19jz387
 


Keer terug naar Foto's van je apparatuur / setup

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten