klv 400

Met hoeveel watt sta jij rond te vonken?

Moderators: 19-AT-068 Frank, Thijs, Remco Rozenburg, erik_ark

klv 400

Berichtdoor firma ww » 07 aug 2007, 00:34

wat kn men er normaal gesproken aan vermogen afhalen???

[edit]Verplaatst naar Linears door erik_ark[/edit]
firma ww
 

Berichtdoor erik_ark » 07 aug 2007, 10:38

Volgens de handleiding:

100 - 200W AM/FM
200 - 400W SSB/CW
19DD012
Avatar gebruiker
erik_ark
Moderator
Moderator
 
Berichten: 956
Geregistreerd: 27 jan 2005, 16:57
Woonplaats: Deventer

Re:

Berichtdoor Macgyver » 11 nov 2007, 16:22

ik heb ook een klv400 maar heb het vermoedden dat hij niet goedwerkt iemand zei toen ik dat ding aan had dat bij hem de meter heen en weer ging vind het heel erg vreemd iemand een idee???
Macgyver
 

Re:

Berichtdoor 19JP072 » 11 nov 2007, 23:14

ricoboy schreef:ik heb ook een klv400 maar heb het vermoedden dat hij niet goedwerkt iemand zei toen ik dat ding aan had dat bij hem de meter heen en weer ging vind het heel erg vreemd iemand een idee???


Met FM staat je power meter stil. Op AM staat ie nagenoeg stil, maar beweegt ie met je modulatie. Op USB en LSB slingert ie behoorlijk heen en weer met je modulatie.

73 Jean-Paul
Avatar gebruiker
19JP072
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 402
Geregistreerd: 24 sep 2007, 21:21
Woonplaats: Zuid Holland

Berichtdoor stickie » 23 nov 2007, 11:37

hallo luitjes ong 300 watt heb zelf ook een klv 400 :oops: :oops:
stickie
 

Re:

Berichtdoor Macgyver » 14 dec 2007, 18:53

hallo uhhh ja dat heb ik nog niet na gekeken als ik hem op usb/lsb zet volgens mij dan zie ik op de klv 400 als ik praat de de meter heen en weer gaat maar dat is normaal verder niks op aan te merken dan zou ik het even moetten proberen als een van julie ver weg zit ergens bij purmerend of lelystad of zo en dan kijken hoe ik bij julie binnen kom ik zit zelf in zaandam maar je kan het nartuurlijk altijd met mij proberen roep me maar een keertje op als het lukt ik zit altijd op kanaal10 ferquentie 27.075 mijn naam is daar gewoon Riccardo mvg:Riccardo ps: ik krijg er ongeveer 100 tot 150watt uit hooger lukt niet nou ja lukt niet dan zou ik op de bak me vermogen wat bij moetten draaien maar dat vind ik zonde ben bang dat er dan heel erg snel wat stuk gaat daarom ben ik erg voorzichtig met mijn spullen ik zet de president george altijd op 1 of 2watt stuur ik hem in en dan krijg ik uit de liniear ongeveer 100 tot 150watt oke nou groetjes anders blijf ik typen :lol: mvg:Riccardo.
Macgyver
 

Berichtdoor DX-Power » 04 jan 2008, 14:45

Mijn ervaring is dat in bijna elke linear van klv (rm meen ik) de voeding te licht is en er zitten standaard buizen in. Een klv 400 doet vaak op een goede dummyload met 7-8 watt sturing maar 200/225 watt MAXIMAAL. En dan moeten er ook nog goede dikke buizen in zitten russen bij voorbaat.

Gooi je er een andere voeding in gooit die direct iets meer vermogen maar verwacht geen wonderen. Maar gooi je er een goede travo in en PL519 buizen dan gooit die zeker 350-400 watt, ken iemand die heeft er 1 en deze is getest op de dummyload maar brengt natuurlijk wat no how om dit te doen.
DX-Power
 

Berichtdoor groene seat » 04 jan 2008, 18:55

met andere woorden je gepiept bij het leven met die dingen :cry:
groene seat
 

Re:

Berichtdoor tjebbe » 06 jan 2008, 21:58

ricoboy schreef:ik heb ook een klv400 maar heb het vermoedden dat hij niet goedwerkt iemand zei toen ik dat ding aan had dat bij hem de meter heen en weer ging vind het heel erg vreemd iemand een idee???


Jep. Dan staat je modulatie te hard, dan ben je overgemoduleerd dus gwoon je modulatie zachter zetten. dan heb je weer een strak signaal.

mischien ben je er al achtergekomen. en anders hebben anderen er wel wat aan die het zelfde probleem hebben.

TJebbe
De beste versterker is een goede (richt)Antenne ! /-[]-/--/----/-----/ LFA
als de buren nog met je spreken, is je antenne te klein !
Avatar gebruiker
tjebbe
Super Spammer
Super Spammer
 
Berichten: 1551
Geregistreerd: 05 dec 2007, 23:03
Woonplaats: Fryslan

Re: klv 400

Berichtdoor Erik Steenvis » 25 jul 2008, 12:13

Het op en neer gaan van de S meter bij een tegenstation kan het gevolg zijn van een te breed zend signaal, oftewel je FM zwaai staat breder ingesteld dan dat de ontvanger van je tegenstation prettig vind, en dit resulteerd in een ietwat krassend geluid en een op en neer gaande S meter bij je tegenstation.
Vaak zend men met apparatuur (President Jackson, Superstar 3900 etc) met een FM zwaai van tussen de 3 en 4 khz bandbreedte.
De meeste goedgekeurde (lees legale) bakken hebben moeite met het signaal als de bandbreedte boven de 2,5 khz komt.
Het zachter zetten van de modelatie heeft alleen effect als je de hele tijd met een gelijk blijvende geluidsterkte praat.
Je bandbreedte is alleen intern (via een potmeter :( ) in te stellen.

Groet Erik. :lol:
Avatar gebruiker
Erik Steenvis
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 340
Geregistreerd: 20 jul 2008, 22:25
Woonplaats: Zuid Nederstad in Wereldland

Re: klv 400

Berichtdoor henkiedeventer » 01 sep 2017, 05:37

Hoi mij klv 400 gooid geen vermogen meer en blijft in de klip hangen ik heb verder niets geks gedaan wie kan mij dat vertellen?
henkiedeventer
Nieuw Lid
Nieuw Lid
 
Berichten: 3
Geregistreerd: 22 aug 2017, 18:00

Re: klv 400

Berichtdoor schoeffel » 26 sep 2017, 21:03

Hey hoi.
Ik denk dat je de KLV 400 hebt opgeblazen,..
Maar een vraagje,.... waarom wil je met veel vermogen zenden ?.
Je hebt er echt helemaal niks aan, uitgaande van 4 watt en je wil een s-punt meer maken bij een station 15 km verderop moet je al 16 watt gaan stoken, nog een s-puntje erbij.
64 watt, nog een puntje erbij 256 watt,...
Daarbij komt, je setje is afgeregeld binnen de normen van 4 watt of heb je toevallig een Lincoln die wat meer maakt, het zij zij, maar de filters zijn op het uitgangsvermogen berekend en afgestemd.
De harmonischen die er ook zijn, zijn dan binnen de perken.
Ga je er een kachel achter zetten, dan versterkt dat ding die ook, met als gevolg, meer kans op storing, de kachel kan het niet verwerken en als laatste, de swr van de antenne gaat ook de hoogte in.
Bij bv 4 watt, 1 op 1,1 bij 40 watt al 1 op 1, 5 en ga zo maar door.
Je kan veel beter je geld uitgeven aan een goede antenne en die een paar meter hoger zetten.
Als een station op 50 km afstand je niet hoort als je met 50 watt zit, dan hoort hij je ook niet als je met 500 watt zit.
zonder antenne,... zul je niet veel kenne.
schoeffel
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 117
Geregistreerd: 27 sep 2015, 20:57
Woonplaats: Nuenen

Re: klv 400

Berichtdoor Zock » 26 sep 2017, 21:22

dit bericht was van 10 jaar terug


heeft niet echt veel nut meer om op te reageren
K33p @ r0ling till y0ure w33ls fall 0ff

Si vis pacem, para bellum
Zock
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 425
Geregistreerd: 22 feb 2011, 20:18
Woonplaats: Grunn

Re: klv 400

Berichtdoor pino » 27 sep 2017, 11:03

schoeffel schreef: de swr van de antenne gaat ook de hoogte in.
Bij bv 4 watt, 1 op 1,1 bij 40 watt al 1 op 1, 5 en ga zo maar door.

dit snap ik ff niet kan je dat uit leggen.
dus als me antenne met 4 watt 1:1 staat dan als ik 40watt maak ineens 1:1,5 staat ? raar
QTH-Rotterdam
Een goede antenne hoeft niet duur te zijn, een dure antenne hoeft niet goed te zijn.©
Avatar gebruiker
pino
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
www.cbforum.nl SUPERRRRR Freak
 
Berichten: 742
Geregistreerd: 21 feb 2009, 13:31
Woonplaats: Rotterdam

Re: klv 400

Berichtdoor Wimpie » 27 sep 2017, 12:49

@Pino:
Hoeft niet raar te zijn. Veel SWR meters die groter vermogen aankunnen, geven bij laag vermogen te weinig aan (dus te optimistische SWR). Dit komt doordat de detectiedioden tussen de directional coupler en het metertje dan nog niet goed geleiden.

Een andere reden kan zijn toename van harmonischen, maar dan moet je het wel erg bont maken.
Wimpie
www.cbforum.nl Freak
www.cbforum.nl Freak
 
Berichten: 134
Geregistreerd: 28 nov 2014, 23:00

Volgende

Keer terug naar Linears

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten